Menu

Onze school

DSCF5120 highres

Durf te stralen!

Durf te stralen, je dient de wereld niet door je klein te houden. Kijk niet naar de dingen waar kinderen niet goed in zijn, maar naar datgene wat ze wel kunnen. Kijk naar de mogelijkheden, dat motiveert. Kennis is vluchtig, vergankelijk en inwisselbaar. Talent is blijvend en uniek. Durf kinderen te laten stralen. Als je mag doen waar je goed in bent, ga je bijzondere prestaties leveren. Je gaat opvallen, stralen, je wordt bijzonder. Hoe jonger je bent als je aan je talenten mag werken, des te grootser kan het vorm krijgen. Om het beste in jezelf naar boven te halen, moet een school een omgeving zijn die leuk en uitdagend is.

DSCF4460 highres

Ons onderwijsconcept

Als kinderen leren op een manier die bij hun past en zij kunnen werken aan hun talenten, zullen zij een gevoel van eigenwaarde krijgen. Op onze school geven we zelfsturend onderwijs.

Onze belangrijkste afspraak: Iedereen is anders, iedereen hoort erbij! Wij werken in een veilige sfeer van vertrouwen in respect. Wij bieden een uitnodigende leeromgeving.

Lees meer over ons onderwijs

DSCF4749 highres

Talentontwikkeling

Onze kinderen zijn op verschillende manieren ‘knap’: Woordknap, rekenknap, beeldknap, muziekknap, beweegknap, natuurknap, mensknap en zelfknap. Ieder kind heeft zijn eigen talent(en). Deze talenten brengen wij in 'beeld'. Kinderen en leerkrachten presenteren hun talenten op verschillende manieren.

Het portfolio is de leidraad van de gesprekken met kinderen en ouders. Doordat wij de talentontwikkeling van kinderen goed volgen, is het ook snel duidelijk of zij extra instructie of juist extra uitdaging nodig hebben. Zo kan een kind meedoen met een onderwijsprogramma van een jaar lager of hoger. Of bieden we leerstof compact aan.

Is meer ondersteuning nodig, dan kunnen we een beroep doen op externe deskundigen die met ons en ouders meedenken.

Kom sfeerproeven

Een school voor je kind kies je niet zomaar. Natuurlijk wil je graag komen kijken, rondlopen en sfeerproeven. Dat kan. Twee keer per jaar doen wij mee aan de open dag van -bijna- alle basisscholen Apeldoorn. Maar ook op andere momenten ben je natuurlijk van harte welkom bij ons langs te komen. Neem gewoon even contact op om een afspraak te maken voor een kennismakingsgesprek en een rondleiding. Stuur een mailtje naar [email protected] en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

DSCF5203 highres

Ontmoetingsschool

De Diamant Beemte is een christelijke ontmoetingsschool waar alle kinderen en ouders welkom zijn. Gelijkwaardigheid, respect, luisteren naar elkaar, jezelf kunnen zijn: dat vinden wij belangrijke waarden. We praten met kinderen over zingeving en leren hun reflecteren op hoe zij in het leven staan. Wij vinden: de ontmoeting met de ander is de kans van je leven voor je eigen ontwikkeling! Elke ochtend ontmoeten we elkaar in de kring. De vierkaars brandt, we lezen voor uit de Bijbel en praten met elkaar over de verhalen.

Het team van De Diamant Beemte

Op onze locatie geven 8 bevlogen teamleden les aan zo’n 68 kinderen uit de buurt.  We werken in miniteams; leerkracht, onderwijsassistent en stagiair en hebben een onderwijsassistent een taal- en rekenspecialist en een gymleerkracht. Gelijkwaardigheid, respect, luisteren naar elkaar en jezelf kunnen zijn vinden wij heel belangrijk.